LEEUWARDEN – Hoe bedank je vrijwilligers?  Dat is het winnende thema van de PR Talentenprijs 2017 van de opleiding communicatie van de NHL Hogeschool. Met een viral-campagne voor persbureau Your Post over vrijwilligerswerk wonnen communicatiestudenten Ilse Betten, Virginia Rignano, Heejin Roh, Remedios Torrico Alcudia en Marit Voogd de eerste prijs.

De studenten werkten aan een mediaproductie met de opdracht aandacht te vragen voor het maatschappelijk belang van vrijwilligerswerk en maken door het winnen van de finale kans op publicatie van hun productie door Your Post. De publieksprijs ging naar een productie voor de Leeuwarder Courant over de onmisbaarheid van vrijwilligers met de titel ‘Zonder jou kan ik niet’.

Dertig verschillende mediaproducties

Sinds maandag werkten ruim 200 (internationale) studenten aan ruim dertig verschillende mediaproducties. Met als thema ‘PR door de ogen van de pers’ leerden ze hoe media denken. Ze verdiepten zich in groepjes in het vrijwilligerswerk en maakten een mediaproductie voor zes verschillende media in de provincie Fryslân. In de finale in Neushoorn gisteravond presenteerden studenten de beste producties.

Prijsuitreiking

De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Sander Warmerdam, eindredacteur bij NOS.nl. Hij roemde de winnende productie: ‘De studenten hebben met hun productie iets gemaakt wat zeker de potentie heeft viral te gaan. Een opvallende manier om vrijwilligers voor hun inzet te bedanken.’ Daarnaast bestond de jury uit Yvonne Bleize, directeur van Neushoorm en Patrick van ‘t Haar van het Friesch Dagblad.

Media

Aan deze editie van de PR Talentenprijs deden zes nieuwsmedia uit Fryslân mee. De beste producties maken kans op publicatie bij de Leeuwarder Courant, Omrop Fryslân,  Suksawat, YourPost, De Grouster en Huis aan Huis.